18. oktober 2021

Kære partifæller ... venner ...

Røðan, sum var hildin á landsfundinum hjá Kristendemokratunum:

Røðan, sum var hildin á landsfundinum hjá Kristendemokratunum:

 

Kære partifæller  Venner 

Mit navn er Ólavur í Geil , jeg er partisekretær for det færøske kristendemokratiske parti Miðflokkurin.

Partiet blev stiftet i 1992 og vi har igennem valgperioderne ligget stabilt på 2-3 mandater i parlamententet. I øjeblikket sidder vi i regering og partiformanden, Jenis av Rana, som bestrider posten som udenrigs- kultur- undervisnings- og kirkeminister kan desværre ikke være med os i dag, men han sender sine varmeste hilsner.

Miðflokkurin og Kristendemokraterne har meget til fælles, primært det, at vi står ved de kristne værdier, hvor hvert enkelt menneske har en Gudgiven værdi. Og vi arbejder i vores politik for et samfund som reflekterer disse værdier.

I vores regeringstid siden 2019 har vi arbejdet på at styrke vores internationale politiske forhold og at forbedre forholdene til Danmark, primert ved at skabe en bedre dialog i rigsfællesskabet. Vi er nået langt og vi er taknemmelige for samarbejdet med danske minsitre, primert forsvarsminister Trine Bramsen og udenrigsminister Jeppe Kofod.

I vesten står vi overfor alvorlige udfordringer, hvor vi bl.a. er oppe imod tandløse og substansløse angreb på frihed og tolerance. I går hørte vi på radio, at studerende på danske film- og kunstsstudier står overfor militante holdninger, hvor fx hvide mennesker per definition beskrives som racister.

Vi må kæmpe for at ytringsfrihed og tolerance fortsat er en del af vores samfund, og ikke give efter for tidsånden.

På vegne af lagtingsmedlemmerne Bill Justinussen og Steffan Klein Poulsen og udenrigs- og kulturminister Jenis av Rana samt undertegnede vil jeg takke for invitationen og jeres hjertelige velkomst. Vi ønsker og beder om Gud velsignelse over Kristendemokraterne.

Held og lykke med kommunalvalget i november, til jer som stiller op, og det samme til jer som stiller op til det kommende folketingsvalg. Måske danner vi regering sammen.

Tíðindi

25. november 2021
Elsebeth svarað Tordi
Spurt varð um markamótaskjalið og tænastantil teirra,ið eru yngri enn 67 ár
25. november 2021
Tordur spyr Elsebeth
Grein 52a spurningur settur um: Markamótaskjalið og tænastantil teirra,ið eru yngri enn 67 ár
25. november 2021
Jørgen svarað Tordi
Spurt varð um fráfaringaraldur á almenna arbeiðsmarknaðinum
24. november 2021
Tordur spyr Jørgen
Grein 52a: Fráfaringaraldur á almenna arbeiðsmarknaðinum
23. november 2021
Føroyar og Evrasiatiska Búskaparsamgongan havt fund
Í dag var fundur í Moskva í felagsnevndini millum Føroyar og Evrasiatisku Búskaparsamgonguna, EABS.